torsdag 11 januari 2018

Sommaren 2124 - del 2

Vannas kapitel 1Så härligt. Äntligen hände saker som borde hänt för länge sedan. Bankernas oetiska verksamhet stoppades och vi fick bort de största ekonomiska klyftorna. Efter tre års anställning på Landsledningen var det dags för nya spännande arbetsuppgifter. Min envetna strävan efter att få arbeta med omstruktureringen av företag gav till slut utdelning – en plats för mig projektet. Glad och stolt bytte jag till nyhetskanalen igen. Intervjuerna följde på varandra, många fick komma till tals – företagsledare, representanter från Landsledningen, bankerna, FN och folk på gatan. Åsikterna var delade men de flesta upplevde nyheterna som positiva och spännande men det fanns också en del som oroade sig för vad som skulle hända. Skillnaderna mellan rika och fattiga krympte i ett slag – de rikas förmögenheter var borta. En bild visade Karlsborgs västra industriområde där många var samlade och diskussioner pågick för fullt.

Mitt kontor på Landsledningen var litet men trivsamt, knappt tio kvadratmeter. Slutvärnets tjocka väggar på Karlsborgs Fästning gjorde att rum som mitt – med bara ett fönster – blev ganska mörkt. Där fanns inte plats för mer än ett skrivbord, en besöksstol och ett litet meditationsbord men jag trivdes trots allt ganska bra. Morgonen var varm så jag öppnade fönstret, stannade till vid spegeln och tog av min korta, vita dräktjacka som inte behövdes i värmen. Jag rättade till kjolen som alltid korvade sig över låren. Korallfärgat läppstift fick det bli idag för att matcha sidenlinnet och hårbandet i hästsvansen. Nöjd och med mycket positiv energi, var jag klar för att ta tag i dagens arbete.
I så många år hade jag väntat på denna dag. Bankerna borta, förmögenheterna utjämnade och alla fick en ny start. Jag var helt övertygad om att det enda möjliga sättet att ordna en bra framtid var, att makten gick till dem som hade rätt, inte tvärtom - att de som hade makt, ansåg sig ha rätt. Problemet var att detta borde gjorts för länge sen. Varför tog allt så lång tid? Så mycket lidande i alla år till ingen nytta. FN:s plan borde genomförts redan för hundra år sedan, så människorna redan då skulle fått möjlighet att skapa sig liv som de ville ha och som innebar att de fick möjlighet att påverka sin situation. Fram tills nu var de flesta ”slavar” under dem som hade makt tack vare sina pengar eller sin ställning men från och med idag var det slut på slaveriet. Äntligen. Första juni 2124 – en stor dag.   

Jag läste i kalendern, mötet började inte förrän tio, det fanns tid att uppdatera sig om läget och jag passade på njuta en gång till av det som fanns att läsa på vår sajt.
”En av anledningarna till FN:s övertagande av företag är att förhindra överproduktion och att kapital överförs till ägare, styrelser och företagsledare i företag utan att vara en ersättning för rent produktivt arbete. Alla ska bidra handgripligt direkt i produktionen. Den andra anledningen till FN:s övertagande är att få till stånd en produktion som inte är till för att skapa vinster åt ett fåtal personer utan för att världens företag ska tillverka och leverera så mycket som invånarna behöver. På så sätt stoppas all överproduktion som utarmar jordens resurser. Efterfrågan ska styra produktionen, inte vinstkrav från ägare eller styrelser. FN arbetar också med målet att möjliggöra kortare arbetstider och ge förutsättningar för anställda i företag att få en mer jämn fördelning av sin tid mellan arbete, fritid, utbildning och utveckling.”
På vägen till mötet stannade jag till vid en ny tavla som satts upp utanför plenisalen, den visade på ett överskådligt sätt hur Sverige leddes numera.
Över de informativa bilderna fanns en inledande text: ”Varje ledamot i landets ledningar ska uppfylla FN:s krav på Visdomsdiplom och ska ha god kunskap och erfarenhet inom ett av följande områden – kultur, holistik, ekonomi och företagsledning, gaiafilosofi, naturmedicin, sjukvård, pedagogik, lantbruksvetenskap, ingenjörsvetenskap, naturvetenskap, kostvetenskap, datorvetenskap, humaniora, historia, teknik, religionsvetenskap eller miljövetenskap.
Landsledningen består av arton fasta ledamöter och tre som kan kallas in vid behov.
Samhälls- och Landskapsledningarna har nio ledamöter och därutöver en ledamot från Landsledningen.
Ordförande för varje grupp är alltid FN:s representant, en kvinna.
I varje ledningsgrupp ingår dessutom en representant för folket, en för FN och en för polisen.
Varje grupp skall ha detta minsta möjliga antal deltagare för att alla resurser ska användas effektivt. Jämn könsfördelning gäller i alla grupper – lika antal kvinnor som män – vid ojämnt antal innehas den extra platsen av en kvinna.”

Fem minuter innan mötet var de flesta på plats i ”Grönköping” - ett stort, ljust sammanträdesrum. Några satt redan runt det stora furubordet, med anteckningsskärmarna framför sig. Min chef, Janita, lika tjusigt klädd som vanligt, i en ljusgrå, välsittande dräkt, var djup inbegripen i ett lågmält samtal med en äldre, vithårig man som jag inte sett förut. Efter ytterligare ett par minuter var vi fulltaliga. Janita ställde sig vid den digitala white boarden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar