måndag 19 oktober 2020

Funderingar och att ändra oss

Vi avverkar ofta dagar utan att fundera så mycket på vad vi egentligen vill. 

Om vi börjar fundera kanske det visar sig att vi inser att vi är menade för något annat eller så kanske insikten blir att vi är på helt rätt plats.

Harmoni betyder olika för olika människor. En del är nöjda med sin tillvaro och tror eller vet att de har hit-tat rätt. Andra är kanske missnöjda med sitt liv men hittar måhända inte vägen till förändring med andra tar tag i sin otillfredsställande situation och tar steg för att gå nya vägar.

Många reflekterar inte alls över sin situation. Det är enkelt att bara vara – att inte känna efter. En del stänger av och accepterar att livet är som det är. Andra kanske tänker: Vad har jag för rätt att klaga och kräva att jag ska ha ett ”toppenliv”? 

Det är inte ovanligt att vi får varningssignaler, det kan vara krämpor och sjukdomar. Det kanske också vara människor som ger oss kritik – som ger oss en tankeväckare. Kritik är guld värd och är vi smarta tar vi oss en funderar och gör något åt saken.

Om vi är omogna vill vi inte lyssna på kritiken och ger bortförklaringar eller försvarar oss. Det är först när vi lyssnar och förstår, som vi kan vinna genom att göra bättre ifrån oss. 

Många av oss är proffs på att blunda för våra brister och fortsätta inbilla oss att vi är okej. Vi är proffs på att lura oss själva att vi gör helt rätt.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar